Το Blog μου μετακινήθηκε

Θα αναδρομολογηθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα εάν όχι επισκεφθείτε μας παρακάτω
http://www.larisanew.gr
και ανανεώστε τους σελιδοδείκτες σας.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Φωτοβολταϊκα και οικολογικοι λαμπτηρες στον Δημο Αγιας


ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Στο επίκεντρο της συνάντησης οι πολεοδομικές μελέτες και ο ΧΥΤΑ Λάρισας

Τη βούληση του Δήμου Αγιάς να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα και να αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Γκουντάρας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγιάς, όπως ανέφερε ο κ. Αντ. Γκουντάρας, ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων σε δρόμους, πλατείες και άλλους χώρους από οικολογικούς λαμπτήρες LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 70%.
Παράλληλα, ο Δήμος Αγιάς προωθεί την ένταξη του Γυμνασίου Αγιάς στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης με στόχο επίσης την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους μέσω της αντικατάστασης κουφωμάτων ή της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών.
Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για τις πολεοδομικές μελέτες των περιοχών του δήμου Αγιάς, ενώ με την ιδιότητά του ως προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο κ. Αντ. Γκουντάρας ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για θέματα που έχουν σχέση με τον ΦΟΔΣΑ και τον ΧΥΤΑ Λάρισας.

Πηγή: http://www.eleftheria.gr