Το Blog μου μετακινήθηκε

Θα αναδρομολογηθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα εάν όχι επισκεφθείτε μας παρακάτω
http://www.larisanew.gr
και ανανεώστε τους σελιδοδείκτες σας.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σημερα η συναυλια για τον 22χρονο Γιαννη που εχασε τα ποδια του




Χάρη στις προσπάθειες των γιατρών, η ζωή του άτυχου 22χρονου δεν τελείωσε

όταν τον παρέσυρε το τρένο. Η συναυλία συμπαράστασης «Για τον Γιάννη» έχει στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την οικονομική του ενίσχυση, αλλά και να μεταδώσει το μήνυμα ότι η ελπίδα θα νικήσει την αναπηρία, όχι το αντίθετο

Το μοιραίο σφάλμα οφείλεται στην ευγένειά του: δεν θα μπορούσε να φύγει χωρίς να χαιρετήσει την παρέα του. Eχοντας σταματήσει το ποδήλατό του ακριβώς πάνω στη σιδηροδρομική διάβαση, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, ο Γιάννης Σεβδικάλης γύρισε για μια στιγμή το κεφάλι του. Το απειροελάχιστο διάστημα ήταν αρκετό για να βρεθεί στις ράγες του τρένου προτού καν προλάβει να αντιληφθεί τι συνέβη. Μια δική του απροσεξία, ο ελλιπής φωτισμός της διασταύρωσης και τα κορναρίσματα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα συνωμότησαν εις βάρος του Γιάννη.

Ξημέρωμα Τετάρτης, 10 Οκτωβρίου, 4.30 το ξημέρωμα και αντί για το σπίτι του στα Σεπόλια ο 22χρονος, ψηλός και γεροδεμένος ποδηλάτης βρέθηκε στο χειρουργείο του «Γ. Γεννηματάς». Οι γιατροί κατόρθωσαν να σώσουν τη ζωή του, δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν τίποτα για τα πόδια του, από τα γόνατα και κάτω. Είχαν πολτοποιηθεί στη μετωπική με το τρένο. Ο Γιάννης θα μπορέσει να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα μόνο με τεχνητά μέλη, κάτι που κοστίζει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η οικογένεια Σεβδικάλη δεν διαθέτει ούτε κατά διάνοια ένα τόσο μεγάλο ποσό. Μάλιστα, λίγο προτού τον ναρκώσουν για την επέμβαση, ο ίδιος πρόλαβε να πει στους γιατρούς που τον περιέθαλψαν: «Κάνετε ό,τι νομίζετε, αλλά σώστε τα πόδια μου γιατί μόνο από εμένα μπαίνει μεροκάματο στο σπίτι».