Το Blog μου μετακινήθηκε

Θα αναδρομολογηθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα εάν όχι επισκεφθείτε μας παρακάτω
http://www.larisanew.gr
και ανανεώστε τους σελιδοδείκτες σας.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Συμμετοχη των δημων στην απεργια

Συμμετοχή των δήμων στην απεργία

«Οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού εγείρουν θέμα ηθικής τάξης»

Οργανωμένα θα συμμετάσχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στις σημερινές και αυριανές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι δήμαρχοι της Ένωσης σήμερα θα συγκεντρωθούν στη γωνία Ηπείρου και Πατησίων προκειμένου να διαδηλώσουν την «πλήρη διαφωνία τους στις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου. Προβλέψεις», που όπως σημειώνουν, «εγείρουν θέμα ηθικής τάξης».

Η ΠΕΔΑ στο ψήφισμα που εξέδωσε «καλεί τους δήμους της Αττικής, ως έκφραση αλληλεγγύης στους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για τη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους, να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο επιλέξουν στη γενική απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων».

Όπως σημειώνει, «τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ' επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους».

Επίσης, στηλιτεύει τον θεσμό της «Επιτροπείας», που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ουσιαστικά καταργεί το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι «άλλο η διαφάνεια και άλλο η κατάργηση των ίδιων των θεσμών. Οι συγκεκριμένες προβλέψεις οδηγούν σε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, της λαϊκής κυριαρχίας και τις αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου του θεσμού».