Το Blog μου μετακινήθηκε

Θα αναδρομολογηθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα εάν όχι επισκεφθείτε μας παρακάτω
http://www.larisanew.gr
και ανανεώστε τους σελιδοδείκτες σας.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αγωνας δρομου για να εξασφαλιστουν τα περισσοτερα δυνατα «ναι»



Μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας θα συνεχιστεί η προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου
να αλλάξει γνώμη σε όσους βουλευτές του επιμένουν να σκέφτονται το όχι ή την αποχή στα μέτρα του μνημονίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χθες τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τον Φώτη Κουβέλη, προσπαθώντας να πείσει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη το κόμμα του να ψηφίσει τα μέτρα.

Ο κύριος Κουβέλης, όμως, δεν άλλαξε στάση, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στην Ιπποκράτους. Οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν τη στάση της ΔΗΜΑΡ προσχηματική. «Δε γίνεται να συμφωνεί σε μέτρα 10 δις ευρώ και να μην τα ψηφίζει για μέτρα 50 εκατ. ευρώ», λένε χαρακτηριστικά. Απορρίπτουν και τη θέση του Φώτη Κουβέλη πως οι αλλαγές στα εργασιακά θα μείνουν και μετά το μνημόνιο. «Είναι εσωτερικό θέμα, αν βελτιωθεί η οικονομία τα αλλάζουμε με έναν απλό νόμο», επισημαίνουν.

Σε ότι αφορά στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι δε θα θέσουν αυτοί θέμα, αλλά πιστεύουν ότι θα πρέπει ο πρωθυπουργός να συζητήσει με τον Φώτη Κουβέλη μια διαφοροποίηση στον τρόπο συμμετοχής του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς.

Σε ότι αφορά στο εσωτερικό μέτωπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είδε χθες τον Μάρκο Μπόλαρη και τη Θεοδώρα Τζάκρη. Για την τελευταία η εκτίμηση είναι πως άλλαξε γνώμη και ότι τελικά θα ψηφίσει ναι. Ο βασικός στόχος, πάντως, παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μια σκέψη που έπεσε στο τραπέζι ήταν να επιλέξει την αποχή και να διαγραφεί μόνο από την ΚΟ, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος την απέρριψε και επέμεινε πως το ιστορικό στέλεχος θα πρέπει να υποχωρήσει για την ενότητα της παράταξης. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να χωρίσουν οι δρόμοι του Κώστα Σκανδαλίδη με το ΠΑΣΟΚ. 










http://www.protothema.gr